preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

Područna škola

O Područnoj školi Šćepanje - 60 godina neprekinutog rada

    Područna škola Šćepanje svečano je otvorena 09. studenog 1958. godine. U gradnji školske zgrade sudjelovali su svi mještani Šćepanja svojim radom na gradnji zgrade i doprinosom u građevnom materijalu. Također su pomagali učenici iz Brezničkog Huma i Breznice, a sama gradnja trajala je nekoliko godina.

  Već 10. studenog 1958., prvi su đaci sjeli u školske klupe svoje nove škole, i to: 16 učenika prvog  razreda, 10 učenika drugog razreda, 21 učenik trećeg razreda i 18 učenika četvrtog razreda.Prvi učitelji bili su gospođa Dragica Kunović i gospodin Ivan Kunović.

  U školi je odmah započela kulturna i javna djelatnost. U tom su se radu isticale tamburaška, folklorna, dramska skupina i pjevački zbor. Svojim javnim nastupima i prijateljskim povezivanjem s ostalim takvim skupinama, ove su sekcije pronijele glas o Šćepanju i kao dragulj vrijednoj školi koja je u mjestu središte društvenog, kulturnog i odgojno-obrazovnog života.

  07. studenog 2008. prigodnom je svečanošću proslavljena 50. godišnjica rada škole.Tom se prigodom najprije u Područnoj školi Šćepanje okupila prva generacija učenika i tadašnjih njihovih učitelja prisjećajući se svojih školskih zgoda. Sve ih je obradovao dolazak učiteljice Dragice Kunović te kuharice Barice Hrković. Zatim se svečanost nastavila u sportskoj dvorani OŠ Breznički Hum. Svečanosti su se također odazvali Mladen Greguraš, Goran Kaniški, Miroslav Huđek, Sandra Klementić, ravnatelji susjednih škola i ostali gosti.

  Zgrada škole posljednjeg desetljeća temeljito je obnovljena: promijenjena je cjelokupna stolarija, podovi i namještaj, stavljena je nova fasada, promijenjeno krovište, moderniziran je sustav grijanja, obnovljena je kuhinja i smočnica, električne instalacije, zidovi su svježe obojani, a škola je opremljena svim sredstvima i pomagalima koja su potrebna u nastavi. Uvjeti su odlični i potpuno u skladu s potrebama suvremene nastave.

 U školi vladaju jednaki materijalni uvjeti kao i u matičnoj školi, a bez ikakvog pretjerivanja možemo ustvrditi da je naša područna, kao što je i matična škola, jedna od najljepših i nauređenijih škola, u kojoj i među učenicima i djelatnicima razvijamo toleranciju, njegujemo tradiciju i vjeru, čuvamo okoliš (matična škola je eko-škola), odgajamo i obrazujemo generacije za ljubav prema čovjeku, zavičaju i domovini. kurikulum 2018-2019.doc
 vremenik 1. polugodiste 2018.docx


Novosti

Travanj i svibanj u PŠ Šćepanje

Autor: Ruža Futač, 15. 5. 2019. 20:25

Početkom travnja izradom plakata obilježili smo Svjetski dan zdravlja.

U našoj maloj školi kucaju velika srca za lijep, čist i zdrav okoliš.Naše poruke vezane uz Dan planeta Zemlje.

" Noć knjige"

Svibanj je mjesec zaštite od požara.U posjet nama i polaznicima "Čarobne šume" došli su vatrogasci DVD-a Šćepanje i održali kratko predavanje.

Druge nedjelje u svibnju obilježava se Majčin dan.Za tu prigodu smo majkama izradili poklone i čestitke sa lijepim željama.

Portreti u koje je utkano puno ljubavi i slikarskog umijeća.

 [više]

Ples pod maskama

Autor: Ruža Futač, 6. 3. 2019. 20:06

Na fašnički utorak u školi je sve bilo u znaku maškara. Kostimima, pjesmom i plesom pokušali smo otjerati zimu i dozvati proljeće.

 [više]

Dan ružičastih majica 2019.

Autor: Ruža Futač, 1. 3. 2019. 20:00

Najpoznatiji program prevencije vršnjačkog nasilja i ove smo godine obilježili prigodnim aktivnostima. Obukli smo nešto ružičasto, razgovarali o vršnjačkom nasilju i izradili plakat kao podsjetnik na važnost tolerancije i nenasilja.

 [više]

Duh adventa u Šćepanju

Autor: Ruža Futač, 4. 12. 2018. 19:37

U petak 30. studenog u ranim večernjim satima u našoj je školi održana edukativno - kreativna radionica "Druženje s groficom Luizom".

 [više]

60 godina škole u Šćepanju

Autor: Ruža Futač, 5. 11. 2018. 18:59

Područna škola Šćepanje otvorila je svoja vrata prije točno 60 godina. Kroz nju je prošlo desetak učiteljica i učitelja. Svaki od njih ostavio je neizbrisiv trag. Najdublji tragovi ostavljeni su u srcima i mislima generacija učenica i učenika koji su četiri godine s veseljem otvarali školska vrata i redovito plakali pri odlasku u peti razred. Oni su danas djedovi i bake ili roditelji sadašnjih učenika, a nađe se i poneki pradjed i prabaka.

Učenici ove škole s ponosom mogu reći: “V ovu su školu išli moj dedek i moj tatek. Vu nju je išla i moja mama,ali i moja babica. Išli su vu nju moj brat i moja sestra. Tu su se čitati i pisati navčili moj stric i moj vujec!“ Škola je život za naše malo mjesto i zato hvala svima koji se za nju brinu i čine sve da nam život i rad u njoj bude dobar, ugodan i lijep.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Ruža Futač, 20. 10. 2018. 18:45

U petak 19. listopada u našoj su školi i ove godine obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Upoznali smo žitarice koje su temelj zdrave prehrane i izradili prigodni plakat. S veseljem smo pristupili izradi kolača od limuna. Jedva smo dočekali da se kolač ohladi da ga možemo kušati. Uživali smo u ukusnom kolaču i jabukama iz našeg voćnjaka.

 [više]

Dan neovisnosti i dječji tjedan

Autor: Ruža Futač, 6. 10. 2018. 18:42

U petak 5. listopada na kreativnoj radionici u sklopu nastave obilježili smo Dan neovisnosti. Dječji tjedan, kako i priliči, obilježen je raznim igrama na terenu ispred škole.

 [više]

Bogatstvo boja i plodova

Autor: Ruža Futač, 30. 9. 2018. 18:33

Stigla je jesen, a u našem voćnjaku dozrele su jabuke. S veseljem smo brali sočne plodove, a zatim uživali u njihovim okusima. Jesenski ugođaj vidljiv je na svakom koraku u prirodi pa i u našem školskom prostoru.

 [više]

Mlada umjetnica

Autor: Ruža Futač, 24. 5. 2018. 21:51

U subotu 19. svibnja u Šćepanju je održana Likovna kolonija. Među brojnim umjetnicima našla se i desetogodišnja Martina Završki.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Ruža Futač, 25. 4. 2018. 21:32

Povodom Dana planeta Zemlje 23. travnja na satu razrednika izradili smo plakat. Na plakat smo stavili naše poruke: "Reci ne plastici!"

 [više]

Intergeneracijska komunikacija i odnosi - razredni projekt

Autor: Ruža Futač, 9. 4. 2018. 21:09

Kroz projekt smo otkrivali i istraživali različitosti i sličnosti između dviju generacija, posjećivali starije članove lokalne zajednice, intervjuirali ih, ugostili ih u školskoj sredini i vidjeli važnost starije populacije za čitavu zajednicu.

 [više]

Dan ružičastih majica 2018.

Autor: Ruža Futač, 11. 3. 2018. 20:17

Učenici PŠ po prvi puta su se uključili u obilježavanje Dana ružičastih majica. U srijedu, 7. ožujka obukli smo ružičaste majice, stavili ružičaste mašne i napravili plakat s porukom: Stop vršnjačkom nasilju!

 [više]

Snjegoviću mali naš

Autor: Ruža Futač, 16. 2. 2018. 19:02

Na naše veliko veselje pao je snijeg. U školskom dvorištu napravili smo snjegovića. Na glavu smo mu stavili lonac, a oko vrata šal. Pjesmom smo mu obećali da ćemo ga čuvati od vrućine.

 [više]

Danas je fašnik

Autor: Ruža Futač, 13. 2. 2018. 18:59

Na fašnički utorak maskirali smo se, plesali i dobro zabavili.

 [više]

Ususret fašniku

Autor: Ruža Futač, 13. 2. 2018. 18:45

Bliži se fašnik, stoga smo odlučili napraviti maske tehnikom kaširanja.

 [više]

Listopad u školi

Autor: Ruža Futač, 31. 10. 2017. 18:33

Mjesec rujan prošao je u veselom ugođaju i uhodavanju u novu školsku godinu. Samo što smo krenuli i eto nam listopada prepunog boja, mirisa i šarenila.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju