preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

Nastava na daljinu

Noć knjige 2022.

Radionica "Potraga za pričom" - 6. r.

https://view.genial.ly/600a91e94ba1bd0d090331a7/interactive-image-potraga-za-pricom

 

„Zvijezda da mi je biti“

     Tijekom nastave na daljinu učenici naše škole uključili su se u literarno-likovni natječaj „Josip Pupačić i ja“, u organizaciji OŠ Josip Pupačić iz Omiša. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je “Zvijezda da mi je biti…”, stih jedne od najljepših Pupačićevih pjesama.

     U likovnom dijelu natječaja svoju su kreativnost u izradi stripa na temu “Zvijezda da mi je biti…” pokazale Leona Črnila, učenica 1. razreda PŠ Šćepanje, i Paola Andrašek, učenica 5. razreda matične škole, koja je ujedno napisala i pjesmu „Zvijezda da mi je biti“ za literarni dio Natječaja. Učenice su radile prema uputama učiteljice Ruže Futač i knjižničarke Ivane Nogić, a svi naši sudionici nagrađeni su prigodnim zahvalnicama za sudjelovanje.

Kakve su stripove i pjesme nacrtale i napisale naše učenice, pogledajte na sljedećim poveznicama.

Razredna nastava: https://sway.office.com/7OMCqa316YBNycHY?ref=Link  

Predmetna nastava: https://sway.office.com/yQNpLuinmvyxvZEF?ref=Link

Katalog literarnih radova

 

Drugi razred izradio slikovnicu „Grga Čvarak“

     Tijekom nastave na daljinu naši učenici nisu zaboravili na čitanje lektire, dapače! Lektira im je često bila poticaj da izraze svoju kreativnost. Dobar primjer imaju učenici 2. razreda koji su nakon čitanja zanimljivih pjesama Ratka Zvrka, uz pomoć svoje učiteljice, izradili slikovnicu „Grga Čvarak“. Njihov zadatak bio je ilustrirati stihove ove poznate pjesme, a kako izgleda slikovnica "Grga Čvarak", prolistajte sami na sljedećoj poveznici.

https://read.bookcreator.com/qR5Q9bRQ5mZOBZzMDE41BG38jsN2/lumz4O20R-Ky6HL8I8_t6Q

 

Cvijet za Majčin dan

     Naši učenici nisu zaboravili svojim dragim mamama čestitati Majčin dan, zato su tijekom prošloga tjedna vrijedno pisali, crtali i izrađivali čestitke u znak zahvale za sve što majke za njih čine svakoga dana. Tako su učenici 2. razreda svojim majkama, čak i bakama i tatama, poklonili cvijet svoje ljubavi i zahvalnosti, dok su učenici PŠ Šćepanje dali sve od sebe da izrade najljepše čestitke za svoje majke.

Svim mamama od srca želimo sretan Majčin dan!

https://read.bookcreator.com/5u7UNJkJyAb7Rta3bFXIgTRHLVs2/2Vq6tMbiQW6JtM_04bYnHA

 

Europo, sretan ti tvoj Dan!

     Svake godine 9. svibnja obilježava se Dan Europe. Taj datum označava godišnjicu povijesne "Schumanove deklaracije" te se slavi mir i jedinstvo u Europi. Posebnost ovogodišnjeg obilježavanja je okrugla 70. godišnjica. Tim povodom Dan Europe obilježili su i učenici 4., 6. i 8. razreda redovne nastave njemačkog jezika.

     Vrijedni četvrtaši izrađivali su europske zastavice, šestaši pisali poeziju o Austriji, a samo najhrabriji su se okušali u projektiranju najpoznatijih europskih građevina. Učenici osmog razreda poučit će nas da osim himne, grba i zastave, također, i cvijet može biti dio vizualnog identiteta neke države. Znate li koji je hrvatski nacionalni cvijet?  

Kreativne radove naših učenika pogledajte u maštovitim digitalnim slikovnicama.  

https://bit.ly/Klassenprojekt4

https://bit.ly/Klassenprojekt6

https://bit.ly/Klassenprojekt8

 

Klassenprojekt „Tiere“

     Učenici 2. razreda matične i područne škole na nastavi Njemačkoga jezika trenutno obrađuju temu životinja, ali na vrlo kreativan način. Kako bi im učenje na daljinu bilo što zanimljivije i lakše, učiteljica Danijela Ivančan Bosilj osmislila je razredni projekt „Tiere“ u sklopu kojega su učenici izrađivali modele životinja. Budući da smo Eko-škola, svi modeli izrađeni su od rola wc papira ili papirnatih ručnika tako da su usput i reciklirali! U radove je uloženo puno truda, mašte i dobre volje, a što su sve male kreativne ruke izradile, možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

https://bit.ly/Klassenprojekt2

 

Časopisi Smib i Modra lasta dostupni svim učenicima

    Dragi učenici,

kao podrška učenju na daljinu, Školska knjiga daruje vam besplatan pristup novim brojevima Smiba i Modre laste. Otkrijte što je smislila Durica i kakve savjete nudi Lastan. Na besplatnoj aplikaciji Smib igre čekaju vas i četiri maštovite igre koje možete preuzeti iz Trgovine Play ili App storea.

 

Svjetski dan plesa u PŠ Šćepanje

 

     Učenici PŠ Šćepanje obilježili su 29. travnja Svjetski dan plesa tako što su sve svoje dnevne zadatke posvetili plesu. ''Ples'' je počeo na satu Hrvatskoga jezika gdje je 1. razred imao zadatak pročitati bajku „Dvanaest princeza“, a 2. i  3. razred bajku po vlastitom izboru. Sljedeći zadatak vezan uz ples bio je na satu Likovne kulture nacrtati plesnu haljinu, tj. odijelo koristeći kombiniranu tehniku. Nastavu su zaokružili plesnim koracima na satu tjelesnog.

U kakvim su haljinama i odijelima zaplesali, pogledajte na sljedećoj poveznici.

https://read.bookcreator.com/5u7UNJkJyAb7Rta3bFXIgTRHLVs2/KfOiO9LtRxqzFiJmRCmPEA

 

Virtualna "Noć knjige 2020." u matičnoj i prodručnoj školi

     Ove godine 23. travnja održana je deveta po redu "Noć knjige" u našoj školi. Obilježena je brojnim, naravno, virtualnim aktivnostima kojima se promicalo čitanje i kreativno izražavanje čime smo, na najljepši mogući način, skrenuli pažnju na Dan hrvatske knjige te Svjetski dan knjige i autorskih prava. Tim povodom svi učenici škole čitali su nagrađenu slikovnicu "Škola u svemiru" naše učenice Paole Andrašek, koju je knjižničarka pretvorila u e-slikovnicu, što je ujedno bila i njezina virtualna promocija. Bio je to povod i za kreativno izražavanje, a najmaštovitiji bili su naši učenici od 1. do 4. razreda te učenici PŠ Šćepanje. Kamo ih je sve odvelo čitanje ove zanimljive slikvnice, pogledajte na sljedećim poveznicama.

 

 

 

Naši prvašići kao čuvari prirode

     Kreativnošću učiteljice Olge, njezinih prvašića i, naravno, njihovih roditelja u našoj je školi i ove godine obilježen Dan planete Zemlje, ali na jedan drugačiji način. Prvašići su dobili zadatak izraditi vlastitog čuvara prirode od materijala za recikliranje, u čemu su bili vrlo uspješni. Izrađene čuvare prirode smjestili su u svoja dvorišta i vrtove te ih obogatili prekrasnim porukama o važnosti čuvanja prirode koja nas okružuje.

Što su sve naši mali čuvari prirode izradili, pogledajte u sljedećem videouratku. 

https://read.bookcreator.com/5u7UNJkJyAb7Rta3bFXIgTRHLVs2/y4wuTQXjRMaiBHTXt4jPEQ

 

Kako korisno provesti svoje slobodno vrijeme kod kuće

     Izolacija uopće ne mora biti dosadna! Naprotiv. Zavirite u brojne besplatne izvore na kojima se možete zabaviti, čitati, uživati u umjetnosti, naučiti nešto novo, virtualno putovati i posjetiti brojne muzeje, galerije, knjižnice, kazališta, nacionalne parkove...

https://sites.google.com/view/ostajem-doma/po%C4%8Detna-stranica

 

Sve će biti u redu!

     Poruka je to naših učenika nižih razreda koji su radovima na temu ''Sve će biti u redu'' ukrasili svoje prozore. Zato pogledajte kroz prozor, možda u susjedstvu ugledate vesele, šarene poruke. Svojim radovima naši su se učenici pridružili djeci diljem Hrvatske u akciji #svećebitiuredu koju je pokrenuo Forum za slobodu odgoja. Učenici izrađuju crteže, mnogi od njih crtaju dugu uz koju dodaju natpis ‘Sve će biti u redu’. Ideja je razveseliti i ohrabriti ljude, posebno drugu djecu, u doba borbe s pandemijom koronavirusa.

Bravo za naše male hrabre đake i njihove hrabre učiteljice koje su ih potaknule da naprave ove krasne radove!

1. r.

                                                                2. r.

3. r.


Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

 

 

 

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju