preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe!

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 2. 5. 2018.

     U četvrtak 26. travnja 2018. godine održana je u matičnoj i u područnoj školi Noć knjige. Kao i prethodnih godina, brojne zanimljive radionice okupile su sve učenike i djelatnike škole, kao i sedamdesetak roditelja koji su prepoznali važnost ove manifestacije u promicanju knjige i kulture čitanja.  

     U čast Noći knjige nastava je pomaknuta u popodnevne sate, a gotovo sve nastavne satove obilježilo je čitanje prigodnih tekstova i književnih djela. Kruna događanja bile su razredne radionice u kojima su sudjelovali i roditelji. Za niže razrede to je značilo druženje uz čitanje prigodnih lektirnih djela i tekstova. Tako su učenici prvog razreda čitali Zdenka Slovojeda Željke Horvat-Vukelja, učenici drugog razreda i učenici PRO Šćepanje tekst Zlatka Krilića: Kako sam čitao dok još nisam znao čitati, treći razred cijeli se dan družio s Pripovijesti o doktoru Dolittleu, a četvrti razred s, također, svima poznatim lektirnim djelom Bambi. Čitali su učenici, a roditelji pažljivo slušali te se kasnije pročitano zajednički analiziralo. Tekstove je odabrala knjižničarka Ivana Nogić koja je radionice osmislila kao spoj klasične knjige i novih IKT-a, stoga je na kraju svake radionice uslijedio najzanimljiviji dio - kviz znanja, izrađen Kahoot alatom. Kviz su zajednički odigrali učenici i roditelji, podijeljeni u skupine, te uz pomoć mobitela. Svi su se trudili biti što brži i, naravno, što točniji u odgovaranju.

     Radionice viših razreda bile su jednako zanimljive, no u njima nisu sudjelovali roditelji, već samo učenici i učitelji. Učenici 5. i 6. razreda ujedinili su se u zajedničkoj radionici u kojoj je formirano 11 timova po 4 učenika koji su se izmjenjivali na 5 radnih centara. Nakon početne prezentacije te kratkog kviza znanja o Svjetskom danu knjiga i autorskih prava, koje je izradila učiteljica Ljiljana Inkret Martinčević, uslijedilo je zajedničko čitanje teksta Marine Vidas „Mama moja mamasta" o ljutnji dječaka na majku koja se zaposlila i o nespretnim pokušajima oca da majku zamijeni u kuhanju ručka, te o glavnom liku koji na kraju shvati da njegova majka radi važan posao vezan uz djecu s posebnim potrebama što ga učini jako ponosnim. Potom su učenici krenuli u obilazak radnih centara maštovitih naziva: Libronauti, A i B biografija, Savjetnici, Scenaristi i Scenografi. Na pojedinom radnom centru radili su 10 minuta, a zatim su zamijenili centre u smjeru kazaljke na satu. Radionica je bila vrlo dinamična , a osmislila ju je učiteljica Vesna Pucak.

     Učenici 7. razreda radili su u knjižnici, a njihova je radionica bila istraživačke prirode. Najprije su iz različitih izvora istraživali poslovice vezane uz važnost čitanja, potom su ih ispisivali i njima ukrasili prostor knjižnice. Sljedeći zadatak bio je vezan uz lektirno djelo Smogovci, autora Hrvoja Hitreca. Podijeljeni u 4 skupine natjecali su se tko će prije otkriti 25 pogrešaka u kratkom sadržaju ovog poznatog romana. Radionicu je, također, osmislila knjižničarka.

     Radionica učenika 8. razreda bila je na engleskom jeziku, a osmislila ju je učiteljica Marija Zrinka Sokač. Učenici su rješavali različite zadatke vezane uz biografiju književnika Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa koji su umrli istoga dana, 23. travnja 1616. godine, što je bio poticaj da se upravo taj datum proglasi Svjetskim danom knjiga. Tako su osmaši rješavali kvizove, rebuse, premetaljke i pritom saznali puno korisnih i zanimljivih informacija o životu i radu ovih književnika svjetskoga glasa.

     Velika zahvala svim roditeljima koji su se, i ove godine, u velikom broju uključili u naše radionice. Zahvala i svim učenicima i učiteljima koji su bili vrlo vrijedni i aktivni sudionici svih radionica.

Do sljedeće Noći knjige pozivam vas da svakodnevno i redovito posjećujete školsku knjižnicu jer, kao što stara poslovica kaže:

Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe! (Miguel de Cervantes)

Vaša knjižničarka!
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju