preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Amadeus ponovno oduševljava na kazališnim daskama

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 18. 4. 2018.

     

     U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu od 12. do 14. travnja 2018. godine održane su jubilarne 15. Dramske igre na njemačkom jeziku – Theaterspiele koje su ove godine okupile više od 900 djece iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine  te Hrvatske, a među njima nastupila je  i naša dramska skupina Amadeus koju vodi učiteljica njemačkog jezika Danijela Ivančan Bosilj. 

     Theaterspiele su projekt koji svake godine okuplja sve više mladih glumaca amatera od predškolske dobi do fakulteta te je i ove godine organiziran uz jaku potporu Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Ambasade Savezne Republike Njemačke, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Grada Varaždina, Županije Varaždinske, OŠ Vidovec, Općine Vidovec te  Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug – EKULT“. 

     Učenici naše škole, članovi Amadeus-a (Lovro Pucak, David Ivanušić Hublin, Flip Vnučec, Lana Tukač. Melani Brckan i Mateo Zrinski) s nestrpljenjem su iščekivali subotu, 14. travnja kada su se već u ranim jutarnjim satima u pratnji učiteljica Vesne Pucak i Danijele Ivančan Bosilj uputili prema OŠ Vidovec. Tamo su  sudjelovali u radionicama dramskih pedagoga iz Njemačke, Austrije i Rumunjske te su uz igru, vježbe i vođene improvizacije razvijali kreativnost, maštu, koncentraciju, stvaralaštvo, snalažljivost i ostale vještine koje mladim glumcima mogu pomoći na kazališnim daskama. Bilo je to prelijepo druženje i iskustvo te lagano zagrijavanje za veliko finale koje je uslijedilo u poslijepodnevnim satima na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. 

    

 

     Subota, 16.00 sati. Započinje treći, završni dan Festivala. Na programu je Theaterstück "Rettet die Erde".  Amadeus nastupa 7. po redu. Spremni smo!

     Bila je to sve samo ne obična predstava u kojoj su učenici uz kombinaciju svjetlosti, pokreta  i glazbe stvarali sjene te uz uvjerljiv monolog naše učenice Lane pokušali  publici prenijeti snažnu poruku : "Die Erde ist in Gefahr! Aber es ist noch nicht zu spät! Alles liegt in unseren Händen! Wenn nicht jetzt, wann dann?"  Kazalište sjena bio je veliki izazov za učenike i njihovu učiteljicu Danijelu, ali dojmovi i pozitivne kritike prisutnih dokaz su da se uz timski rad postiže i naizgled nemoguće.

HVALA roditeljima i svim ostalim članovima obitelji koji su nas počastili svojim dolaskom te nas od srca hrabrili i podržali glasnim pljeskom!

VIELEN  DANK  AN  ALLE!

Theatergruppe Amadeus

 

 
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju