preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Sanjajmo zajedno!

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 9. 10. 2023.

     Prvi tjedan u listopadu poznat je kao Dječji tjedan - tjedan u kojem se pažnja javnosti usmjerava na ostvarivanje dječjih prava i potreba, i to na način da se s djecom i za djecu organiziraju i provode prigodne stvaralačke aktivnosti. Različitim igrama i radionicama na otvorenom Dječji tjedan obilježen je i u našoj školi, a posebno su se potrudili učenici 5. razreda. Sa svojom razrednicom Danijelom Ivančan Bosilj proveli su zanimljivu radionicu „Sanjajmo zajedno!“ kojom su ujedno obilježili i Dan učitelja. 

     Razrednica 5. razreda, učiteljica Danijela Ivančan Bosilj za svoje petaše osmislila je zanimljivu i zabavnu radionicu „Sanjajmo zajedno!“. Cilj ove aktivnosti bio je potaknuti i nadahnuti učenike da ne odustaju od svojih ciljeva te da na put do ostvarenja uspjeha budu strpljivi, odlučni i uporni. Osim Dječjeg tjedna, ovom radionicom zajednički su obilježili i Dan učitelja.

​​

     U prostoru vanjske učionice razrednica je potaknula učenike na razgovor o snovima, ali ne onim pravima („Što ste sinoć sanjali?“), već o nečemu što žele ostvariti i što bi ih u budućnosti jako veselilo. Pritom je s učenicima podijelila i vlastito iskustvo o snovima koje je imala kao 11-ogodišnjakinja te im otkrila jesu li se ti snovi ostvarili. Potom je svaki učenik dobio prazan list papira i na njega anonimno napisao jedan svoj „san“, mali ili veliki cilj koji želi dostići i ostvariti. Svi papiri sa „snovima“ ubačeni su u zajedničku kutiju i izmiješani. Zatim je svaki učenik izvukao jedan papir, pročitao što na njemu piše te pokušao osmisliti barem tri savjeta za ostvarenje tog sna. Nakon toga svi papirići ponovno su vraćeni u zajedničku kutiji. Učenici su s nestrpljenjem iščekivali čitanje snova i savjeta za njihovo ostvarenje. Čitajući izrazito zabavne i zanimljive ideje, vanjskom učionicom odjekivao je dječji smijeh. Učenici su osvijestili da je većina snova ostvariva vlastitim trudom i radom, no također su naučili da je ponekad na putu do ostvarenja malih ciljeva važno i prirodno tražiti podršku prijatelja, obitelji ili učitelja jer… zajedno smo jači!

Zanimljivim igrama na otvorenom Dječji tjedan obilježili su i naši prvašići s učiteljicom Natašom Črlenec i pedagoginjom Anitom Ivančan Božurić.

Lijepo vrijeme za druženje na otvorenom i crtanje iskoristili su i učenici 3. razreda sa svojom učiteljicom Baricom Mlinarek.

 
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

 

 

 

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju