preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Proslava Dana škole

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 16. 6. 2023.

     U petak 16. lipnja 2023. godine proslavljen je Dan naše škole veselom priredbom i sportskim igrama. Uz red glume, red plesa i red pjesme učenici od 1. do 8. razreda, pod vodstvom svojih učitelja, prezentirali su što su marljivo vježbali prethodnih dana, a za kraj su svi zajedno zapjevali i zaplesali. Nakon užine održane su sportske i štafetne igre u kojima su, također, sudjelovali učenici od 1. do 8. razreda. Dan škole upotpunila je Učenička zadruga "Vrijedne ruke" prodajom svojih unikatnih proizvoda.

Nastupe učenika možete pogledati na sljedećoj poveznici:   https://sway.office.com/oTy9oIQ2JSI7H1bd?ref=Link

     Dan škole proslavljen je veselom priredbom koju je otvorila voditeljica Lara Vidak.

     Prvi su nastupili učenici 4. razreda matične škole koji su izveli lutkarsku predstavu "Riba duginih boja“, za koju su lutke izradili učenici i učiteljica PRO Šćepanje Nataša Črlenec. Male lutkare uvježbala je učiteljica Vesna Pucak, ujedno i glavna koordinatorica priredbe, uz tehničku podršku učiteljice Petre Kuzmić.

     Predstavili su se i učenici PRO Šćepanje koji su zajednički izveli ulomak iz priče "Škola je gotova", autorice Sanje Pilić. Iz publike ih je bodrila njihova učiteljica Nataša Črlenec.

     Učenici 2. razreda matične škole najprije su recitirali stihove Gustava Krkleca "Praznik ljeta", a potom su drugašice plesale na pjesmu "Wednesday". Uvježbala ih je njihova učiteljica Barica Mlinarek.

     Prvašići su uz stihove Mladena Kušeca pokazali da znaju čitati, a recitirali su "Pjesmu u bojama". Uvježbala ih je njihova učiteljica Ivana Ivančić koja se posebno potrudila i oko njihovih kostima.

     Recitirali su i učenici 4. razreda koji su se predstavili i posebnom koreografijom. Uvježbala ih je njihova učiteljica Olga Slunjski koja je zbog nastupa bila i ponosna i tužna jer se rastaje sa svojim četvrtašima!

     Dramsko-recitatorska skupina poigrala se stihovima Zvonimira Baloga u prigodnom recitalu. Njihova voditeljica je učiteljica Vesna Pucak.

     Za red pjesme i plesa pobrinuli su se naši zboraši koji su pod vodstvom učitelja Mihaela Tome izveli popularnu pjesmu "Ja sam za ples“. Uz njih, zaplesala je osmašica Uma Šafran, ali i ostatak publike, tako da je priredba završila zajedničkom pjesmom i plesom po cijelom holu.

     Nakon priredbe svi su bili pozvani na prodajnu izložbu članova Učeničke zadruge „Vrijedne ruke“ koji su prezentirali svoje ovogodišnje uratke. Proizvod koji je izazvao najveće zanimanje bila je „Šalica uspomena“, nastala kao rezultat realizacije istoimenog projekta. Svaka šalica sadrži presliku učeničkog rada koji je vlastoručno oslikan i tehnikom sublimacije otisnut na šalicu. Na šalicama su se našle poruke sljedećih učenika: Nikole Krofaka, Marsele Brckan, Simona Stublića, Sare Ivančan, Nike Bosilj, Leone Črnila, Ines Kadi, Dee Božurić, Lorene Asić - 4. r., Natali Prekop - 6. r., Tee Keliš, Matee Hanžek, Mariete Brckan, Tine Ivančan, Ane Kožić i Nike Vrbanec – 7. r. Mogle su se kupiti i vrlo originalne ogrlice, izrađene kombinacijom epoksidne smole i starih drvenih bojica, ali platnene eko vrećice i pernice. Zadrugarima su mnogi uputili pohvale za rad, ali i pružili podršku kupnjom proizvoda, što je posebno razveselilo voditeljicu Zadruge, učiteljicu Danijelu Ivančan Bosilj.

     Nakon užine došlo je vrijeme za sportske i štafetne igre na otvorenom. Učenici 7. i 8. razreda zaigrali su nogomet i odbojku, dok su se ostali razredi zabavljali uz različite štafetne igre.

     Dan škole bio je zamišljen i kao druženje s kumčetom naše škole, djevojčicom Ceciliom Lutumo iz Tanzanije, no Cecilia, nažalost, nije uspjela doputovati u Hrvatsku. Ponosni smo što je uz našu pomoć Cecilia uspješno završila svoje obrazovanje, zato se nadamo da će Škola i u budućnosti sudjelovati u humanitarnim projektima ovakvog tipa.

     Za praćenje, fotografiranje i snimanje priredbe bili su zaduženi članovi Novinarske grupe koji su vam pripremili i video snimke svih nastupa. 

 https://sway.office.com/oTy9oIQ2JSI7H1bd?ref=Link
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

 

 

 

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju