preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava na obalama Panonskog mora

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 7. 6. 2023.

     Učenici 7. i 8. razreda naše škole, u pratnji svojih razrednica, ravnateljice i učiteljice povijesti, krenuli su 1. lipnja 2023. godine na terensku nastavu u Park prirode Papuk. Obišli su Kuću Panonskog mora gdje su upoznavali biološke i geološke posebnosti Parka, zašli u labirint s pitalicama za provjeru znanja te na kraju odmjerili svoje motoričke sposobnosti i spretnost u Adrenalinskom parku Duboka.

     Obilazak Kuće Panonskog mora koncipiran je tako da počinje uvodnom prezentacijom o životu na našem Planetu, fosilima – na koji se način sačuvaju i što nam pričaju o nekadašnjem životu, s posebnim osvrtom na živi svijet Panonskog mora. Učenici su gledali ostatke fosila dupina, krokodila i tuljana koji su nekad obitavali na ovom području. Potom su ušli u izložbenu dvoranu gdje se na četiri zida, kombinacijom interaktivnih ekrana i stvarnih izloženih fosila pronađenih na Papuku, obrađuju teme podmorje, obala, kopno u miocenu i Papuk danas. Na prvom interaktivnom ekranu simulira se položaj Papuka, izmjena jezera, mora i drugi događaji od prije 18 milijuna godina do danas. Kasnije se, kroz interakciju s posjetiteljima, saznaje što je sve plivalo u Panonskom moru. Na izlasku iz Kuće učenici su ušli u živi labirint koji služi za provjeru znanja. Popraćen je zanimljivim skulpturama i objašnjenjima na edukativnim pločama, točni odgovori na da/ne pitalice vode posjetitelje do izlaza iz labirinta.

     Nakon edukativnog dijela učenici su okušali svoju spretnost i hrabrost u Adrenalinskom parku Duboka. Iako su se neki sedmaši željeli okušati na višoj razini, išli su na nižu jer nemaju 15 godina. Nije bilo opasno jer su cijelo vrijeme bili osigurani, no bilo je vrlo uzbudljivo. Ipak, uz malo preznojavanja i puno zabave uspjeli su svladati cijeli poligon. Odmorili su se i okrijepili na ručku u restoranu „Kod Čiče“, a potom krenuli put kući. Umorni, ali ispunjeni i sretni, vratili su se u Breznički Hum u popodnevnim satima.

Tekst i fotografije: Novinarska grupa
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

 

 

 

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju