preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Radost darivanja u OŠ Breznički Hum

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 7. 12. 2018.

       Večernji sati 6. prosinca 2018. godine bili su idealno vrijeme za šestu po redu „Večer matematike“, organiziranu u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, te školski Božićni sajam koji je bio donacijskog karaktera.

     U razrednim radionicama "Večeri matematike" sudjelovalo je čak 365 učenika, roditelja i učitelja, što je više nego prethodnih godina. Svi su se dobro zabavili i naučili gledati matematiku drugim očima. „Večer matematike“ održana je i u PŠ Šćepanje gdje je u matematičkim igrama uživalo četrdesetak sudionika.

     Da bi večer uz matematiku bila još zabavnija, učenike su prije radionica svojim dolaskom iznenadili sveti Nikola i Krampus koji su ostavili darove ispred učionica. Darove za svu školsku djecu, kao i za polaznike predškole, osigurala je Općina Breznički Hum.

     Nakon „Večeri matematike“ uslijedio je školski Božićni sajam koji je bio donacijskog karaktera. Svaki razred uredio je svoj prodajni štand na kojem su prevladavali božićni ukrasi i mirisni kolači, a budući da na izlošcima nije bilo cijena, posjetitelji su ostavljali dobrovoljne priloge. Sajam je bio odlično posjećen, a sav prihod od prodaje u iznosu od 12600,00 kuna namijenjen je za pomoć u liječenju učenice naše škole kojoj želimo da se što prije vrati u školske klupe. Brzo ozdravljenje poželjeli su joj i članovi KUD-a „Meteor“ iz Hrašćine Trgovišća koji su prigodnim kulturno-umjetničkim programom obogatili naš Božićni sajam. Voditeljica programa bila je učenica Antonija Tomašković.

     Darivanje u školi nastavilo se i dan kasnije, 7. prosinca, kada je ravnateljica škole Vesna Ivančan, u sklopu projekta  „Medni dan“, podijelila svim prvašićima matične i područne škole prigodne pakete u kojima se nalazila teglica slasnog meda domaćih proizvođača. Podjeli meda prethodilo je predavanje pčelara Martina Gašparevića koji je svim učenicima škole održao predavanje o važnosti meda te postupcima proizvodnje meda.

     Pčelar je svim učenicima škole pokazao opremu za pčelare, dijelove košnice i ispričao postupke pravljenja meda. Učenicima je bilo zanimljivo koliko pčela ima u jednoj košnici te koliko cvjetova opraše u jednom danu. Začudili su se da pčela živi samo 45 dana, a matica, „žena majka kraljica“ kako ju je pčelar nazvao, živi 5 godina. Također, saznali su da postoji i trut, muška pčela, te da je njegov zadatak oplođivanje matice. Trut je cijelo proljeće i ljeto aktivan, a u jeseni postaje lijen. Zato ona izreka kaže: “Lijen si kao trut“. Na ulazu u košnicu stoje „zaštitari“ koji paze na košnicu. Saznali su i da ako padne noć, a pčele su u letu, ne vraćaju se u košnice, već se sakriju ispod lista i čekaju dan. Na kraju predavanja svi su se učenici zasladili slatkim domaćim medom.

                                                         Novinarska grupa
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju