preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

„Noć knjige“ - spoj čitanja i ekologije

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 9. 5. 2019.

     Ovogodišnja „Noć knjige“ u našoj je školi obilježena 8. svibnja uz različite aktivnosti kojima se promicalo čitanje i ekološka osviještenost. Kao i prethodnih godina, brojne zanimljive radionice okupile su sve učenike i djelatnike škole, kao i sedamdesetak roditelja koji su prepoznali važnost knjige i čitanja. Svima njima bila su otvorena vrata školske knjižice gdje su mogli pronaći nešto za sebe među otpisanim knjigama i časopisima, a predstavljena je i knjižnica na otvorenom koja će raditi pod motom – posudi, pročitaj, vrati, doniraj!

     U čast „Noći knjige“ nastava je pomaknuta u popodnevne sate, a cijeli dan obilježilo je čitanje prigodnih tekstova i književnih djela te priprema za glavnu aktivnost – razredne radionice u kojima su, uz učenike i učitelje, sudjelovali i roditelji. Čitali su čak i predškolci sa svojom učiteljicom Natašom Črlenec.

     Radionice su započele u 16 sati. „U potrazi za pričom“ naziv je radionice za učenike od 1. do 5. razreda koju je osmislila i pripremila knjižničarka Ivana Nogić. Čitala se priča Sanje Pilić „Šuma“ koja je sve sudionike potaknula na razmišljanje o ekologiji i zaštiti prirode. U 5. i u 3. razredu pročitale su je učenice Magdalena Brlečić i Patricija Gašparuš te Tihana Kranjec i Ana Jakopčić, a nakon čitanja krenula je potraga za dijelovima priče. Tražilo se svih šest dijelova priče koji su, u različitim bojama, bili posvuda sakriveni. Svi su se trudili biti što brži! U svim radionicama sudionici su bili podijeljeni u grupe, pa kad je pojedina grupa pronašla sve dijelove priče i poredala ih u cjelinu, krenuli su u dopunjavanje ključnih riječi. Djeca i roditelji, uz malu pomoć učitelja, odlično su surađivali te su u potrazi za pričom bili i brzi i točni, što je potvrdilo i završno čitanje. Učenici 3. razreda uz pomoć svoje učiteljice Ljiljane Pernar radionicu su obogatili i kratkim programom mamama u čast, a pročitali su i čestitke koje su im izradili. Za pričom se uspješno tragalo i u PŠ Šćepanje gdje su, također, uspješno pronašli sve dijelove priče.

Radna atmosfera u PRO Šćepanje

Prvašići su imali podršku svojih roditelja, a uskočile su i bake

U drugom razredu, također, podrška brojnih roditelja

Treći razred pripremio i kratku priredbu u čast majkama

Detalj atmosfere iz 4. razreda

 

Petašima su se pridružili njihovi roditelji

     Učenici 7. razreda u suradnji s dijelom učenika 6. razreda odlično su izrazili svoju kreativnost u osmišljavanju i pričanju priče prema predlošku. Iako nije bilo roditelja, maksimalno su se trudili. Učiteljica Vesna Pucak osmislila je zadatke u kojima su učenici po skupinama smišljali nastavak priče. Na kraju dinamične radionice sve su skupine pročitale dijelove priče koje su napisale te su jedni druge nagradili velikim pljeskom.

     Knjižnica je bila mjesto radnje za učenike 8. razreda koji su zajedno sa zainteresiranim učenicima 6. razreda sudjelovali u radionici zaštite knjige. Bili su vrlo uspješni i učinkoviti te su tijekom radionice uspjeli omotati zaštitnom folijom preko 40 knjiga.  

Velika zahvala svim roditeljima koji su se, i ove godine, u velikom broju uključili u naše radionice. Zahvala i svim učenicima i učiteljima koji su bili vrlo vrijedni i aktivni sudionici svih radionica "Noći knjige".

Otpisane knjige iz školske knjižnice brzo su pronašle nove vlasnike

Do sljedeće "Noći knjige" pozivam vas da i dalje

svakodnevno posjećujete školsku knjižnicu.

 Čitajte da biste živjeli!

 

Vaša knjižničarka!

 
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju