preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

„Moja prva knjiga“ za 4. razred

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 17. 12. 2018.

     Dvosatna likovno-literarna radionica „Moja prva knjiga“, pod vodstvom članica Udruge  za promicanje kulture čitanja “KAlibra”, održana je u našoj školi 13. prosinca 2018. godine, a njezini sudionici bili su učenici 4. razreda, njihova učiteljica Olga Slunjski i pedagoginja Anita Ivančan Božurić. Radionica se provodi u sklopu kreativno-stvaralačkog projekta „Moja prva knjiga“ koji potiče djecu na izradu vlastitih slikovnica. 

     U veoma razigranoj i kreativnoj atmosferi članice Udruge najprije su objasnile proces nastajanja slikovnice, a potom su učenici započeli rad na vlastitim slikovnicama. Prvi zadatak bio je osmisliti i izraditi naslovnicu slikovnice, a dovršavanje priče, kao i cijele slikovnice, učenici će nastaviti na radionicama tijekom siječnja i veljače kada će im pomoći i knjižničarka Ivana Nogić koja je prijavila Školu na ovu radionicu.

     Literarno-likovne radionice provode se u sklopu projekta „Moja prva knjiga“, državnog natječaja za učenike i učenice osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji se kontinuirano provodi od 2004. godine. Natječaj se sastoji od pisanja i ilustriranja vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto. Svrha natječaja je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj likovno-literarnih vještina te osvještavanje djece i mladih o njihovim pravima, odgovornosti za okoliš i potrebi brige za zajednicu.

     Radionice po školama širom Hrvatske provode članovi Udruge ''Kalibra'', nevladine, neprofitne organizacije, kojoj je cilj promicanje čitanja i informacijske pismenosti te razvitak i unapređenje stvaralaštva za djecu i mlade kroz kulturna i medijska događanja. Njihova je misija stvoriti novi naraštaj mladih čitatelja i književnih stvaratelja, stoga se nadamo da će i naši mladi umjetnici dati svoj doprinos.
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju