2018-10-24 10:12:02

Zapažen nastup na Smotri „Mali KAJ“

     Na 38. Smotri dječjega kajkavskoga pjesništva "Dragutin Domjanić" u Sv. Ivanu Zelini našu je školu predstavljala, sada već srednjoškolka, Marija Štefec čiju je pjesmu „Sedim, gledim...“ Stručno povjerenstvo uvrstilo među 36 radova odabranih za izvedbu na završoj svečanosti Smore 20. listopada 2018. godine. Mariju je bodrila njezina mentorica Vesna Pucak.

     Smotra „Mali KAJ“ održava se u kontinuitetu od 1971. godine, a tijekom svih godina održavanja naša je škola redovito slala literarne radove na natječaj. Tako je ove godine, uz Marijinu pjesmu, na natječaj pristiglo 476 radova iz 86 osnovnih škola s cijeloga kajkavskog govornog područja. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med., odabralo je za objavu u zborniku Smotre 79 radova, a Marijina pjesma „Sedim, gledim...“ odabrana je među 36 pjesama za javno izvođenje na završnoj svečanosti Smotre 20. listopada 2018. godine u dvorani „Kraluš“ Pučkoga otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

     Naša predstavnica uspjela je kvalitetom svojega rada te uspješnom izvedbom privući pažnju brojnih gledatelja, kao i članova Stručnog povjerenstva koji su pohvalili njezin nastup. Pohvalila ju je i njezina mentorica koja je izrazila zadovoljstvo zbog kvalitete ovogodišnjih radova, ali i samih izvođača.  


Osnovna škola Breznički Hum