2017-12-22 09:31:36

Božićna priredba za sve generacije

    Naši vrijedni učenici, pod vodstvom svojih učitelja, tijekom prethodnih su mjeseci marljivo vježbali kako bi 21. prosinca zasjali na našoj Božićnoj priredbi, u čemu su i uspjeli. Dokaz tomu je mnoštvo gledatelja koji su sve izvođače nagradili velikim pljeskom. 

     Školski hol i ovoga je puta bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a kroz bogat program, u kojem su mogle uživati sve generacije, vodile su nas učenice Melani Hladnić i Hana Vrbanec.

     Božićna priredba započela je, već tradicionalno, nastupom naših najmlađih učenika koji su, slušajući upute svoje učiteljice Barice Mlinarek, pripremili za svakoga po nešto. Izveli su dramsko-scensku igru "O snjegoviću“ te recitirali "Ide zima“ i "Dođi nam, Božiću“. Naravno da su zapjevali i zaplesali, i to uz pjesme "Šapice nam zeko daj“ i "Nek je svima sretan Božić“. Nakon prvašića zaplesali su članovi malog folklora, učenici 2. razreda, koji su za ovu prigodu uvježbali koreografiju uz skladbu "Savila se loza vinova“. Mali plesači nastupili su uz glazbenu pratnju učenika Svena Tomašeka i učiteljice Ljiljane Pernar, koja ih je i uvježbala. Potom su nastupili učenici 5. i 6. razreda, članovi Dramske skupine, koji su scenski uprizorili priču "Pravo Božje ime“, uz glazbenu pratnju naše bivše učenice Dore Vuraić. Učenici 3. razreda bili su, također, vrlo vrijedni pa su uz pomoć naše vjeroučiteljice uspjeli uvježbati igrokaz "Božićna noć“. Lijep nastup ostvarili su i učenici 5. i 6. razreda, članovi folklora, koji su izveli "Dječje igre Hrvatskog zagorja". Uvježbala ih je učiteljica Ines Toma. Pravi duh Božića na scenu su donijeli članovi Dramske skupine 5. i 6. razreda igrokazom "Četiri svijeće". Dramska grupa 6. i 7. razreda izvela je recitaciju "Najsvjetlija pjesma", a učenica Lana Tukač izvela je i monolog "Smeđe čarape s bijelom crtom i jedna nestolna lampa". Glumce i recitatore uvježbala je učiteljica Vesna Pucak, ujedno i glavna koordinatorica priredbe. Publiku su rasplesale male mažoretkinje koje su nastupile uz pjesmu "How do you do". Njihove korake pažljivo je pratila voditeljica Dijana Golubić. Program su upotpunili članovi Zbora i Tamburaške grupe koji su pod vodstvom učitelja Slavka Pompera izveli skladbe "Radosni je nama čas", "Božić naš", "S neba se čuje" i "Zvijezda moga sna". Priredba je završena zajedničkim nastupom svih izvođača koji su uz glazbenu pratnju trubačkog trija - Lovro Pucak, Adrian Šafran, Karlo Kuzmić - izveli pjesmu "Bijeli Božić".

     Poslije priredbe posjetitelji su mogli uživati u bogatom Božićnom sajmu koji su, također, pripremili učenici, uz pomoć svojih učitelja i roditelja. S brojnih štandova okupljene su mamili mirisni božićni kolači te mnoštvo prigodnih  šarenih ukrasa, tako da su se stolovi u kratkom roku ispraznili.

 


Osnovna škola Breznički Hum