2017-11-13 11:32:23

Županija nagradila naše najbolje čitače – Amaliju Šargač i Valentinu Kranjec

     

     Amalija Šargač i Valentina Kranjec, najbolje čitačice nižih i viših naše škole za prošlu školsku godinu, sudjelovale su 10. studenoga 2017. godine na prigodnoj svečanosti  obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica. Svečanost je upriličena u Županijskoj palači u Varaždinu, a tim su povodom, uz  Amaliju i Valentinu, nagrađeni najbolji čitači školskih i gradskih knjižnica za školsku godinu 2016./2017. 

     Ukupno je nagrađeno 76 učenika osnovnih i srednjih škola te najčitači gradskih knjižnica, a poklon-knjige uručio im je pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek koji je naglasio kako se, bez obzira na sve nove tehnologije, knjige, ipak, ne mogu zamijeniti. Podrška našim najboljim čitačicama na dodjeli nagrada bili su knjižničarka Ivana Nogić, Amalijina obitelj te njezina učiteljica Ljiljana Pernar. Posebno veseli interes roditelja za ovu manifestaciju jer uz školu, interes za knjigu i čitanje trebao bi se razvijati, ponajprije, u krugu obitelji. Naša najčitačica Valentina dala je i izjavu za VTV-televiziju u kojoj je otkrila kako najviše voli čitati djela kriminalističke tematike. 

 

     Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Dan hrvatskih knjižnica s ciljem promocije knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti te upoznavanja s ulogom knjižnica i samih knjižničara kako u informiranju tako i obrazovanju.

 


Osnovna škola Breznički Hum