preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Srebrni status kao čestitka za Dan škole

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 30. 5. 2018.

     Osnovna škola Breznički Hum proslavila je 30. svibnja 2018. godine 166. rođendan, a lijepa čestitka za Dan škole bilo je priznanje za srebrni status Eko-škole. Tim povodom održan je prigodan kulturno-umjetnički program nakon čega je uslijedilo podizanje nove Eko-zastave.

     Dodjelu srebrnog statusa proslavili smo svečanim podizanjem Zelene zastave i prigodnim programom u sklopu proslave Dana škole. Nastupili su članovi Amadeus grupe: Lovro Pucak, David Ivanušić Hublin, Flip Vnučec, Lana Tukač, Melani Brckan i Mateo Zrinski koji su izveli svoju ekološku predstavu, koju su prethodno izveli u HNK-u, ali sada na hrvatskom jeziku. Predstava prenosi jasnu poruku: Zemlja je u opasnosti, ali još nije kasno! Sve je u našim rukama, ako ne sada, onda kada?! Nakon zadivljujućeg kazališta sjena, nastupili su učenici 3. razreda koji su sa svojom učiteljicom izradili instrumente od ekoloških materijala pa izveli pjesmu „Planeta Zemlja“. Svoju izvedbu pjesme su i snimili te se prijavili na ekološki natječaj „Reciklasičari za ljepšu našu!“. Možda stigne još kakva nagrada, osim velikog pljeska!

     Program je nastavljen predstavljanjem aktivnosti Učeničke zadruge „Vrijedne ruke“. Zadrugarke Melani i Ariana, ujedno i voditeljice cijelog programa, čestitale su Školi rođendan te dodjelu srebrnog statusa predstavljanjem suvenira „Galop kroz vrijeme“, kao prvog suvenira po kojem će naša Zadruga, nadamo se, biti prepoznatljiva. Jedan od glavnih ciljeva Zadruge jest uključivanje ekoloških tema u sve aktivnosti.

     Suvenir je nastao kao plod istraživanja povijesne i kulturne baštine našega kraja, a osmislila ga je voditeljica Zadruge, učiteljica Danijela Ivančan Bosilj. Listajući dostupnu literaturu o našem kraju,  mladi zadrugari – članovi sekcije „Čuvari baštine“, naišli su na podatak o objektu „Črljena oštarija“ koji se nalazio u neposrednoj blizini Škole, a služio je kao mjesto za odmor i okrjepu putnika i konja te poštanskih kočija. Vrijednim radom članova sekcije nastao je suvenir u koji su ugradili elemente „Oštarije“: oblik vrata i prozora, red crvene cigle, potkova kao poveznica s konjima te vrijeme kao simbol prolaznosti.

   Uspješno predstavljanje suvenira prethodno je održano i na Županijskom natjecanju učeničkih zadruga u Ivancu 25. svibnja 2018. godine kada su voditeljica i članice Učeničke zadruge Ariana Kožić, Melani Brckan i Monika Sekovanić dobile sve pohvale za cjelokupni izgled štanda. Vrijednim radom naših zadrugara, članova Kreativne radionice od 5. do 8. razreda, nastao je još jedan uporabni predmet koji su predstavili slikovitim nazivom “Od novinskih tubica do unikatnih eko vurica". Odabrali su vurice jer njima žele poslati poruku da je danas najvažnije upravo vrijeme – vrijeme provedeno s obitelji, prijateljima i dragim osobama. Po završetku programa svi posjetitelji mogli su kupiti neki od suvenira Učeničke zadruge.

     Nakon „Galopa kroz vrijeme“ članovi Folklorne skupine iznijeli su Zelenu zastavu koju su svečano podignule Davorka Jakopčić, kuma naše Eko-škole, i ravnateljica Škole Vesna Ivančan. Podizanje je pratilo izvođene Eko-himne koju su izveli članovi zbora uz pratnju tamburaša i učitelja Slavka Pompera.

     Nastupili su i članovi Folklorne skupine koji su izveli koreografiju „Igra kolo“. Uvježbala ih je učiteljica Ines Toma. Program su dvjema atraktivnim koreografijama zaokružile male mažoretkinje koje je uvježbala učiteljica Dijana Golubić. Njihov nastup ispraćen je velikim pljeskom pa su ih gledatelji pozvali 'na bis'.

     Priznanje za srebrni status najbolja je potvrda i dokaz uspješnosti rada na brojnim ekološkim projektima i aktivnostima koje svi zajedno provodimo u školi kako bismo među našim učenicima, ali i u lokalnoj zajednici, podigli svijest o trajnoj brizi za okoliš.
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju