preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Zdravlje i hrana

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 2. 5. 2018.

   

    U sklopu projekta "Školska shema 2017./2018.", koji je objedinio projekte "Shema školskog voća i povrća" i "Program mlijeka u školama", u našoj su školi 18. travnja 2018. godine održana prigodna edukativna predavanja za učenike razredne i predmetne nastave. Predavanja je organizirala i provela Poljoprivredna savjetodavna služba Varaždinske županije.

     Cilj projekta Školska shema je oblikovanje pravilnih prehrambenih navika djece te, u skladu s time, ograničavanje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom te školskoj djeci omogućila konzumacija dodatnog obroka svježeg voća ili povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Tako su učenici razredne nastave slušali predavanje na temu „Što je mlijeko i kako se proizvodi“, dok su učenici predmetne nastave slušali predavanje na temu „Ekološki i integrirano uzgojeno voće i povrće”. Predavanja su bila interaktivna te su učenicima na zanimljiv način ukazala na važnost pravilne prehrane i svakodnevnog konzumiranja optimalnih količina voća, povrća i mlijeka. Također, učenici su se mogli informirati o ekološkoj i integriranoj proizvodnji voća, kao i o vrstama voća koje su najzastupljenije u našem kraju. Učenici nižih razreda naučili su da je mlijeko važna prirodna hrana, kao i proizvodi koji se od mlijeka dobivaju.

     Za normalan rast i razvoj djece i mladeži od iznimne je važnosti pravilna prehrana, koja se treba temeljiti na raznolikosti, uravnoteženosti i umjerenosti. Ista utječe na tjelesne i mentalne sposobnosti svakog pojedinca, očuvanje zdravlja te povećanje otpornosti organizma prema bolestima. Jedan od temeljnih principa pravilne prehrane je svakodnevna konzumacija voća i povrća, a prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije dnevno bi trebalo konzumirati pet ili više porcija voća i povrća (minimalno 400 grama).
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju