preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
vijesti

Lajkajte nas!

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 9. 3. 2018. 13:38

     Članovi Likovne grupe naše škole, uz pomoć svoje voditeljice Dijane Golubić, uključili su se u projekt „Eko-paket“ kako bi prikupljanjem upotrijebljene Tetra Pak ambalaže te izradom maštovitih radova pokazali svoju kreativnost, ali i odgovornost te brigu prema okolišu. 

 [više]

Obilježavanje Dana ružičastih majica

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 2. 3. 2018. 12:53

     Ove smo godine, po prvi put, i u našoj školi obilježili Dan ružičastih majica tako da su svi učenici i djelatnici škole u srijedu 7. ožujka obukli ružičaste majice (ili neki drugi odjevni predmet ružičaste boje), simbol borbe PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA!

 [više]

NOVO - Obavijest o prijevozu učenika

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 2. 3. 2018. 07:20

   Zbog ledene kiše u petak 2. ožujka 2018. godine postoji mogućnost da autobus neće voziti kroz unutarnju Breznicu budući da se zbog niskih temperatura lede stakla na autobusu. Mole se roditelji da, prema vlastitoj procjeni o sigurnosti djece, sami organiziraju dolazak djece u školu.

Redovna nastava odvijat će se po rasporedu.

 

Ravnateljica: Vesna Ivančan

 [više]

Obavijest o prijevozu učenika

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 1. 3. 2018. 07:45

     Zbog nepredviđene situacije u četvrtak 1. ožujka 2018. godine nema organiziranoga prijevoza učenika u školu budući da se zbog niskih temperatura smrzla nafta u autobusu. Mole se roditelji da sami organiziraju dolazak djece u školu.

Autobusni prijevoz bit će osiguran za povratak djece iz škole.

Ravnateljica: Vesna Ivančan

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima! NOVO

Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 28. 2. 2018. 11:31

Prema naputku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije sutra u četvrtak, 1. ožujka 2018. održat će se redovna nastava.

                                               Ravnateljica Vesna Ivančan

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 27. 2. 2018. 10:51

Sutra, 28. veljače 2018. neće se održati nastava u školama Varaždinske županije.

Obavijest Varaždinske županije na poveznici i privitku.

Daljnje  obavijesti o održavanju nastave pratite na web mjestu škole.

                                                               Ravnateljica Vesna Ivančan

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima!

Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 26. 2. 2018. 20:49

Zbog velike hladnoće i snježne mećave  sutra, 27. veljače 2018. neće se održati nastava.

Održavanje nastave u srijedu, 28. veljače 2018. ovisi  o vremenskim prilikama, stoga pratite obavijest na našoj web stranici.

                                                 Ravnateljica Vesna Ivančan

 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima!

Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 22. 2. 2018. 18:43

U slučaju da tijekom noći dođe do obilnijih snježnih padalina, mole se roditelji da sami procjene  sigurnost odlaska djeteta u školu 23.veljače 2018.

                                                     

                                       Ravnateljica Vesna Ivančan

 [više]

„Iskrice“ predložene za državni LiDraNo

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 16. 2. 2018. 11:22

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri LiDraNo 2018. naša je škola sudjelovala u kategoriji novinarskog izraza, i to uspješno – naš školski list „Iskrice“ predložen je za državni LiDraNo. 

 [više]

Eko-fašnik u našoj školi

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 16. 2. 2018. 11:06

     Fašnik je i ove godine, uz obilje smijeha i zabave, na vrijeme stigao u našu školu. Za to su se pobrinuli naši učenici, učitelji i roditelji koji su na prethodno održanim radionicama izradili originalne maske od ekoloških materijala. Kako su na fašnički utorak, 13. veljače 2018. godine maske bile spremne, fašničko ludilo moglo je početi. 

 [više]

Održane fašničke radionice

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 9. 2. 2018. 09:51

 

     Budući da su vesele maškare već zauzele brojne gradove i sela diljem Hrvatske, i u našoj su školi počele pripreme za najluđi dan u godini. Tako su 8. veljače 2018. godine, u popodnevnim satima, održane razredne fašničke radionice u kojima su sudjelovali svi učenici i učitelji te brojni roditelji. 

 [više]

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo u Svibovcu

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 24. 1. 2018. 09:46

OŠ Svibovec bila je domaćin Međuopćinske smotre LiDraNo koja je 22. siječnja 2018. godine okupila najbolje mlade glumce, pjesnike i novinare našega područja. Naša je škola imala predstavnike u sve tri kategorije – literarnoj, novinarskoj i dramskoj, no nisu se uspjeli plasirati na županijsku razinu, što su naši lidranovci prokomentirali riječima – sreća nas nije pomazila!

 [više]

Čestitka

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 22. 12. 2017. 11:32

 [više]

Božićna priredba za sve generacije

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 22. 12. 2017. 09:31

    Naši vrijedni učenici, pod vodstvom svojih učitelja, tijekom prethodnih su mjeseci marljivo vježbali kako bi 21. prosinca zasjali na našoj Božićnoj priredbi, u čemu su i uspjeli. Dokaz tomu je mnoštvo gledatelja koji su sve izvođače nagradili velikim pljeskom. 

 [više]

Osmaši „Čitali do zvijezda“

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 13. 12. 2017. 10:40

     Školska razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“ provedena je 11. prosinca ove godine u školskoj knjižnici, a u kvizu znanja natjecalo se devet učenika 8. razreda. Najuspješnije bile su Karla Šargač, Marija Štefec i Valentina Kranjec koje će predstavljati našu školu na županijskom natjecanju.

 [više]

Druga nagrada za „Vrijedne ruke“

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 11. 12. 2017. 09:50

     Naša Učenička zadruga „Vrijedne ruke“ osvojila je drugu nagradu na Natjecanju učeničkih zadruga u izradi i brendiranju predmeta od ekološki prihvatljivih materijala na temu „Čarolija Božića“, održanom 9. prosinca 2017. godine u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu. 

 [više]

5. „Večer matematike“

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 8. 12. 2017. 13:11

     Peta po redu „Večer matematike“ održana je 7. prosinca 2017. godine, a organizirana je u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom. Sudjelovalo je čak 340 učenika, roditelja i učitelja, što je više nego prethodnih godina. Svi su se dobro zabavili i naučili gledati matematiku drugim očima. 

 [više]

Zdrav za 5! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 1. 12. 2017. 13:03

     

     Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se "Mjesec borbe protiv ovisnosti". Tim povodom u našoj je školi 6. studenoga 2017. godine inspektor Mario Medenjak iz PU varaždinske održao predavanje za učenike 8. razreda na temu Prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola. Predavanje je dio projekta "Zdrav za 5".

 [više]

„Ruksak (pun) kulture“ u našoj školi

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 29. 11. 2017. 10:56

     

     U ponedjeljak, 27. studenoga 2017. godine u našu je školu stigao „Ruksak (pun) kulture“. Riječ je o programu koji provodi Ministrarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kojim se kulturni i umjetnički sadržaji nastoje dovesti do mjesta koja su udaljenija od gradskih središta. Kod nas je naglasak bio na učenicima iz PŠ Šćepanje koji su ovom prigodom posjetili matičnu školu gdje su zajedno s učenicima 4. razreda sudjelovali u Plesnoj radionici.

 [više]

Natjecanje - Informatička štafeta

Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 28. 11. 2017. 11:50

U ponedjeljak 27. studenoga 2017. u I. OSNOVNOJ ŠKOLI VARAŽDIN održana je 9. INFORMATIČKA ŠTAFETA, međužupanijsko ekipno natjecanje za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole. Ovo natjecanje već osam godina organizira Društvo informatičara Pula.  Ove godine drugi put natjecanju pridružili su se  učenici iz 7 osnovnih škola s područja Varaždinske županije. 

 

 [više]

Dabar - Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 25. 11. 2017. 11:57

Natjecanje se održalo od 13. do. 17. studenog na CARNetovom sustavu Loomen. Sudjelovanjem na natjecanju učenicima  se želi pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.  

 [više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 17. 11. 2017. 12:48

     Kao i svake godine, Sjećanje na Vukovar obilježili smo ponosno i dostojanstveno, prigodnim perzentacijama, paljenjem lampiona i molitvom za sve stradale. Također, kako bismo djeci Vukovara pokazali da smo uvijek uz njih, ne samo na Dan sjećanja na Vukovar, već osmu godinu zaredom u školi se provodi projekt "Za djecu Vukovara" u sklopu kojega skupljamo sredstva za vukovarske udruge "Golubica" i "Vukovarske iskrice".

 [više]

U sklopu proslave Dana Općine predstava „Šarenog svijeta“ i priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 15. 11. 2017. 13:20

     U sklopu proslave Dana Općine Breznički Hum učenici nižih razreda naše škole prisustvovali su predstavi za djecu „Hrvatska u trenutku svakom – avionom, brodom, vlakom“, kojom ih je Općina počastila 10. listopada 2017. godine. Također, na svečanoj Sjednici Općinskog vijeća Općine Breznički Hum, održanoj 12. studenoga 2017. godine, priznanja su primili najuspješniji učenici i mentori u prošloj školskoj godini. 

 [više]

Županija nagradila naše najbolje čitače – Amaliju Šargač i Valentinu Kranjec

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 13. 11. 2017. 11:32

     

     Amalija Šargač i Valentina Kranjec, najbolje čitačice nižih i viših naše škole za prošlu školsku godinu, sudjelovale su 10. studenoga 2017. godine na prigodnoj svečanosti  obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica. Svečanost je upriličena u Županijskoj palači u Varaždinu, a tim su povodom, uz  Amaliju i Valentinu, nagrađeni najbolji čitači školskih i gradskih knjižnica za školsku godinu 2016./2017. 

 [više]

Magdalena Brlečić nastupila na susretu „Naš mali kaj“

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 13. 11. 2017. 09:23

      

     Da u našoj školi dragi naš kaj zvonko odjekuje, nije nikakva novost. Tako je 8. studenoga 2017. godine odjeknuo čak do Murskog Središća gdje su učenica 5. razreda Magdalena Brlečić i njezina mentorica Vesna Pucak sudjelovale u programu manifestacije „Naš mali kaj“. U svečanom dijelu programa Magdalena je izvela svoju pjesmu „Se koj volim“.

 [više]

„Nešče bu došel“

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 30. 10. 2017. 13:04

Učenica 6. razreda Monika Sekovanić i njezina mentorica Vesna Pucak predstavljale su našu školu na završnoj svečanosti 37. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" u Sv. Ivanu Zelini, kojoj je cilj poticanje i njegovanje kajkavskog pjesničkog izričaja među osnovnoškolcima. 

 [više]

Kravata - hrvatski nacionalni simbol

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 18. 10. 2017. 13:13

     "Znate li da kravata potječe od Hrvata?" bilo je pitanje kojim su učenice Monika Andrašek i Antonija Tomašković započele svoje izlaganje namijenjeno svim učenicima i djelatnicima naše škole koji su se 18. listopada 2017. godine, na Svjetski dan kravate, okupili u holu kako bi ponešto naučili o tom izvornom hrvatskom proizvodu.

 

 [više]

Ronjenje na satu Njemačkog? Natürlich!

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 17. 10. 2017. 21:52

     

     Pitanje iz naslova zvuči pomalo čudno i nestvarno, no itekako je moguće. Naime, u utorak, 17. listopada 2017. godine, učenici 8. razreda i učiteljica Danijela Ivančan Bosilj na satu Njemačkog jezika ugostili su ronioce, članove KPA"Drava" (Kluba podvodnih aktivnosti) iz Varaždina.

 [više]

Naš kruh i plodovi voćnjaka predstavljeni na Smotri u Varaždinu

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 16. 10. 2017. 13:50

     

     Na ovogodišnjoj županijskoj smotri „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“, koja je održana u subotu, 14. listopada 2017. godine, na Franjevačkom trgu u Varaždinu, naša se škola uspješno predstavila temom „Kruh i plodovi voćnjaka“.

 [više]

Zahvalnost za kruh i plodove zemlje

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 16. 10. 2017. 13:48

   

    „Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ obilježili smo prigodnim programom u školi 13. listopada 2017. godine. Ovogodišnja tema proslave bila je „Kruh i plodovi voćnjaka“, a program je, uz pomoć svih učiteljica razredne nastave, učiteljice hrvatskog jezika i učiteljice njemačkog jezika, osmislila vjeroučiteljica Lilia Griniokh Krofak. 

 [više]

Dan učitelja u Bratislavi

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 16. 10. 2017. 12:54

     Djelatnici OŠ Breznički Hum ove su godine Dan učitelja obilježili 6. listopada zajedničkim cjelodnevnim druženjem na terenskoj nastavi u sklopu koje su posjetili glavni grad Slovačke - Bratislavu te tvornicu čokolade Hauswirth u austrijskom gradiću Kittsee.

 [više]

Škola stolnog tenisa

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 4. 10. 2017. 11:12

     Da je sport važan u razvoju svakog djeteta, istaknuo je i naš gost - Ronald Ređep, predsjednik Stolnoteniskog kluba Starr i hrvatski reprezentativac, koji je 27. rujna 2017. godine posjetio našu školu kako bi predstavio projekt  Regionalni stolnoteniski centar. U našoj sportskoj dvorani održao je prezentaciju stolnog tenisa za učenike od 1. do 8. razreda te su se učenici i sami mogli okušati u tom sportu.

 [više]

"Amadeus" obilježio Europski dan jezika

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 1. 10. 2017. 19:17

    Ukoliko ste u subotu 30. rujna prošetali ulicama grada Varaždina, nikako niste mogli zaobići Franjevački trg na kojem su učenici osnovnih i srednjih škola već tradicionalno, po 8. put zaredom, obilježili Europski dan jezika. Uz brojne sudionike i naši su učenici - članovi "Amadeus-a", sudjelovali u obilježavanju 8. Europskog dana jezika u Varaždinu. 

 [više]

Jezici su važni

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 29. 9. 2017. 13:21

     

     Europski dan jezika i ove je godine prigodno obilježen u našoj školi pod motom -jezici su naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Učenici viših razreda, uz pomoć učiteljice hrvatskog jezika, učiteljice njemačkog jezika i učiteljice engleskog jezika, pripremili su 26. rujna 2017. godine zanimljiv jezični program u kojem su se prevodili germanizmi, pjevale pjesme na engleskom i njemačkom jeziku te igrao kviz znanja. Program su vodile učenice Hana Vrbanec i Sanela Stričak.

 [više]

Obavijest roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 20. 9. 2017. 13:16

Cijenjeni roditelji,

    Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA (školska godina 2017. – 2018.)“.

Ciljne skupine ovog Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici obveznog školskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija za redovito primanje prehrane na način na koji je školska prehrana organizirana ili na drugi odgovarajući način sukladno načelima zabrane diskriminacije i jednakog postupanja.

Za ostvarivanje prava roditelji, posvojitelji ili skrbnici učenika trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju:

a) molbu, odnosno, zahtjev za oslobođenje učenika od plaćanja školske kuhinje u školskoj godini 2017./18.

b) presliku Rješenja o priznavanju prava na doplatak za djecu.

Molbu, odnosno, Zahtjev možete pronaći na kraju ove obavijesti.

Ukoliko ne posjedujete Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu (original), možete na Zavodu za Mirovinsko osiguranje tražiti izdavanje kopije rješenja u svrhu sudjelovanja u navednom projektu (školska kuhinja).

Rok za dostavu ovih dokumenata u školu je 25. rujna 2017. godine!!!

     Molbe, odnosno, zahtjevi za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje koji su zaprimljeni nakon navedenog roka ili su nepotpuni neće se moći uključiti u projektnu prijavu.

 

 [više]

Veselo u novu školsku godinu

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 8. 9. 2017. 11:47

     

    

    Početak nastave za 171 učenika matične škole i 7 učenika PŠ Šćepanje protekao je u veseloj i opuštenoj atmosferi.

 

    

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 24. 8. 2017. 21:59

   Poštovani učenici i roditelji!

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine počinje nastava u novoj školskoj godini.

Učenici dolaze u školu u 8.00 sati gdje će preuzeti udžbeničke komplete.

Autobus kreće iz Pake u 7.00 sati i vozi prema ustaljenom voznom redu.

            U Područnu školu Šćepanje učenici, također, dolaze u 8.00 sati.

            Prvoga dana nastave nema prehrane u školskoj kuhinji.

Ravnateljica:

Vesna Ivančan

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju